22. listopada 2021.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Ivona Bošnjak u Kutjevo donijela brončanu medalju s državnog natjecanja u judu


Kutjevački judo klub “Jigoro” na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske u judu za dječake i djevojčice u Zagrebu nastupio je sa svoje tri natjecateljice i nakon dugo godina u Kutjevo je stigla brončana medalja s državnog natjecanja u judu.

Konkurencija je bila izrazito jaka, natjecalo se preko 260 natjecatelja iz 51 kluba iz cijele Hrvatske. Zbog epidemioloških mjera Prvenstvo Hrvatske je održano bez gledatelja što je kompenzirano prijenosom uživo na YouTube kanalu Hrvatskog judo saveza, tako da su roditelji mogli online pratiti borbe svoje djece.

Naša heroina Ivona Bošnjak turnir je započela s pobjedom, a u polufinalnoj borbi izgubila je od djevojke iz Dubrovnika koja je ušla u finale i postala prvakinja Hrvatske u toj kategoriji. Ivona se kroz repasaž morala zadovoljiti borbom za brončanu medalju. Sabrala je misli, zaboravila na poraz i odlučno ušla u borbu za medalju te je s dva fantastična bacanja pobijedila djevojku iz Zadra i zasluženo došla do brončane medalje na Državnom prvenstvu.

Ela Škopec turnir je također započela s pobjedom protiv djevojke iz Vinkovaca, ali kasnije s dva poraza morala se zadovoljiti sa 7. mjestom

Ela Mijoković je prvu borbu izgubila od djevojke iz Čakovca i s tim porazom je ispala iz daljnjeg natjecanja te zauzela 12. mjesto.

“Želimo se zahvaliti Gradu Kutjevu na velikoj podršci koju nam pružaju kroz sve ove godine pa čak i u ovim godinama velikih kriza i promjena. Ovaj put se želimo zahvaliti i ZU Ljekarne Perak koja nas je opskrbila medicinskim pomagalima za ovo Prvenstvo kako bi naše djevojke bile 100 posto spremne za borbe” – izjavio je trener Hrvoje Prevolšek za kutjevački.hr.

Izvor: Judo klub “Jigoro”