20. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Isplaćeno 53 milijuna kn za 7.005 malih poljoprivrednih gospodarstava u kategoriji mikropoduzeća

Danas su isplaćene razlike u potporama primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru voća i povrća, cvijeća te u stočarskim podsektorima govedarstva, svinjogojstva, konjogojstva, ovčarstva, kozarstva i peradarstva, objavila je Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju pa je tako 19. studenoga ukupno isplaćeno 53 milijuna kuna za 7.005 malih poljoprivrednih gospodarstava u kategoriji mikropoduzeća.

Kako stoji u objavi, sukladno članku 13. stavak 7. i 8. Pravilnika o provedbi Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje i sektoru stočarstva u 2020. godini (NN 53/2020, 77/2020), Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je donijela Odluku s konačnim popisom korisnika koji su prihvatili pravo ostvarivanja potpore i preuzimanja obaveza te Odluku s konačnim popisom korisnika koji nisu prihvatili prava i obveze i ne ostvaruju pravo na isplatu potpore.

Programom potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje i sektoru stočarstva u 2020. godini, vrijednim 53 milijuna kuna, cilj je održati zaposlenost te postojeću razinu proizvodnje na malim poljoprivrednim gospodarstvima u sektoru voća i povrća, cvijeća, sektoru sjemena, kao i proizvodnje biljnog reprodukcijskog materijala te u stočarskim podsektorima govedarstva, svinjogojstva, konjogojstva, ovčarstva, kozarstva i peradarstva, a zbog osiguravanja kontinuirane opskrbe stanovništva hranom i potpore primarnim proizvođačima uslijed usporavanja gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19.

Navedene odluke bit će dostavljene svakom korisniku putem AGRONET-a. Konačne popise korisnika po Mjeri/Podmjeri možete pronaći ovdje , a na popisu se mogu naći i korisnici iz Kutjeva, Grabarja, Vetova…