24. svibnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Hrvatski državljani se počeli organizirano vraćati kući u većem broju

Ukupno 155 putnika, većinom Hrvata i nekoliko državljana Slovenije, BiH i Crne Gore stiglo je u subotu navečer izvanrednim komercijalnim repatrijacijskim letovima Croatia Airlinesa iz Portugala, Španjolske, Italije i Švedske u Zagreb, rekao je ministar ispred MVEP-a pa je brojka do sada 893 povratnika iz ugroženih zemalja.

MVEP je putnicima poslao zaštitne maske i rukavice, a na letu su morali poštivati pravilo socijalne distance. U zračnoj luci su svi pregledani i određuje se na licu mjesta tko treba u karantenu ili samoizolaciju.

U nedjelju pristiže katamaran iz Ancone u Zadar s još 37 Hrvata te šest autobusa iz Tirola s njih više od stotinu pa će tako svi oni stanovnici naše županije ili Grada Kutjeva koji su se zatekli na radu ili posjetu stranim zemljama, a nisu mogli svojim kućama, imati priliku vratiti se uskoro.

Naravno da na granici RH svi pristigli podliježu mjerama Nacionalnog stožera ponajprije  hrvatske granične policije, a zatim i sanitarne inspekcije i tima epidemiologa koji će utvrditi koje su kategorije – za karantenu ili samoizolaciju.

Dosad je repatrirano 893 Hrvata, od kojih 564 iz trećih zemalja. Repatrirani su hrvatski državljani iz Indije, Dubaija, Maroka,16 Hrvata iz Perua i drugih zemalja. Prošli tjedan je iz Tirola autobusom vraćeno 13 Hrvata, a sinoć ih je jednak broj stigao u konvoju šest automobila.

Foto Facebook