24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Graševina Mihalj na Vinskom sudu osuđena na prvo mjesto

Zagrebački Vinski sud u zagrebačkom Cheese baru službeno je prosudio i presudio našim čuvenim vinskim kućama. Rene Bakalović radi sjajnu promociju vina i vinarija pa se među probranim imenima u eminantnom društvu našla i naša Vinarija Mihalj koja je po presudi Visnkog suda imala najbolju Graševinu 2018, a na popisu se našla i Vinarija Krauthaker.

Prvoga dana su provjerili kako u praksi funkcioniraju sudbene regule. Postavke su jasno definirane; dva stalna člana suda (utemeljitelji Dado Tašner i Krešimir Kozić) uz dva druga autoriteta na slijepo kušaju četiri vina hrvatske autohtone sorte. Ukupno vrijeme kušanja traje 16 minuta i 40 sekundi. Vina se ne ocjenjuju bodovno, nego se rangiraju.

Prvoga dana uhodavanja sudbenog vijeća kušale su se četiri graševine u prvom zasjedanju, potom četiri istarske malvazije u drugom. Vinarija Mihalj je najviše kriva prema sudu, a na postolju se našla i Vinarija Krauthaker sa svojom graševinom što potvrđuje da su vina s naših okolnih brežuljaka na iznimno dobrom glasu u svim vinskim krugovima Lijepe naše.

Graševine, berba 2018.:
1. Vinarija Mihalj
2. Vinarija Kopjar (isti broj bodova)
2. Iločki podrumi (isti broj bodova)
3. Vinarija Krauthaker
Stalni suci su bili Krešimir Kozić i Dado Tašner, gostujući Ivan Jug i Vjekoslav Stojšić.

Foto Facebook Rene s guštom