18. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Grad Kutjevo dobio odluku o financiranju projekta Reciklažno dvorište

Sve smo bliži izgradnji reciklažnog dvorišta u Kutjevu i rješavanju još jednog gorućeg pitanja te početka zelenog života u našeg Gradu kakvoga u skladu s prekrasnom prirodom i zaslužuje. Naime, Grad Kutjevo je dobio Odluku o financiranju projekta Reciklažno dvorište Kutjevo u iznosu 3.350.234,20 kn (85%).

Ukupna vrijednost projekta je 3.941.452,01 kn, a sam projekt obuhvaća sljedeće aktivnosti: izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta, informativno-obrazovne aktivnosti (provedba radionica o odvojenom prikupljanju otpada za građane te djecu školske i predškolske dobi, izrada i podjela letaka) te aktivnosti upravljanja projektom, promidžba i vidljivost.

Reciklažno dvorište gradit će se kraj gospodarske zone Kamenjača, provedba projekta trajat će 15 mjeseci, a s projektnim aktivnostima započet će se odmah po potpisu ugovora s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Dok traje izgradnja našeg reciklažnog dvorišta Grad Kutjevo je pronašao prijelazno rješenje pa je između gradova Pleternice i Kutjeva potpisan ugovor o korištenju reciklažnog dvorišta u Pleternici, na adresi: Ante Starčevića 29, Pleternica. čije je radno vrijeme svaki radni dan: 09:00 – 16:00, te subotom: 07:00 – 12:00 sati, a sve dodatne informacije možete dobiti na telefon: 034/431-693.

Još smo jedan korak bliže pravom ekološkom životu našeg zelenog Grada koji definitivno ne zaslužuje niti divlja odlagališta niti jedan papirić na našim ulicama, a izgradnjom reciklažnog dvorišta doslovno svaka vrsta otpada imat će svoje mjesto u spremištima dvorišta, a Grad Kutjevo neka zablista u svom punom sjaju – budimo ekološki osvješteni i čuvajmo prirodu koja nas tako daruje svojim plodovima i ljepotama i za buduće generacije.