12. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

[FOTO] Pustolovina Kutjevačkih planinara: Istinska ljepota Krndije na izletu do Međe i drugih mjesta


Kutjevački planinari krenuli su na izlet prema Međi, gdje su planirali proći rutu koja obuhvaća Međa-Paulinovac-Lončarski vis-Dobra voda-Kutjevo. Ukupna dužina ture iznosila je 12 kilometara, a putovanje je trajalo četiri sata. Ova ruta nije zahtjevna i prikladna je za sve uzraste, kako male tako i starije planinare.

Nakon što su stigli na Među, planinari su uputili prema Paulinovcu, udaljenom samo pet minuta hoda od glavne ceste. Ondje su otkrili prekrasno odmaralište usred prirode koje nudi mnoge aktivnosti. Na raspolaganju su imali nogometno igralište, mogućnost roštiljanja, kampiranja pod šatorima, i priliku da dovedu djecu kako bi se igrala na ovom divnom prostoru. Mnogi nisu bili svjesni da se ovo odmaralište može jednostavno doći automobilom direktno s Međe.

Dalje su se uputili prema Lončarskom visu, koji se vidi iz Kutjeva. Smanjili su se do mjesta gdje se nekada nalazila bolnica i zatim nastavili prema Dobojoj vodi, gdje su napravili kratki odmor. Krenuli su prema Kutjevu i usput sreli Mađara koji je istraživao Kutjevačku obilaznicu. Vrijeme je bilo idealno za šetnju, a planinari su nadali se da će potaknuti i druge Kutjevčane da se pridruže na sličnim izletima. Krndija ima mnogo lijepih staza i predivnih mjesta koja još nisu istražena, a sve to nalazi se nedaleko od Kutjeva.