12. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

[FOTO] Prvi dan škole – Osnovna škola Zdenko Turković


U ponedjeljak, 4. rujna, u 8 sati zazvonilo je zvono koje je označilo početak nove školske godine. Za male prvašiće i njihove obitelji ovo je poseban dan, koji je zasigurno prouzrokovao nesanicu, nervozu, ali i puno uzbuđenja i veselja. Vjerujemo da su se mališani i njihove obitelji opustile kad su ih srdačno pred ulazom Osnovne škole Zdenka Turkovića u Kutjevu dočekali ravnatelj škole, Milorad Bandalo, školski pedagog, Josip Mažar.

Prvašići su smješteni u prostorije školske kuhinje gdje ih je u početku sve pozdravio ravnatelj Milorad Bandalo. Uputio je riječi podrške roditeljima i prvašićima te im ponudio svoju pomoć i oslonac u bilo kojem trenutku.

U ovoj školskoj godini upisano je 52 prvašića s područnim školama, što predstavlja povratak u plus nakon mnogo godina, a također se nastavlja i program produženog boravka – istaknuo je ravnatelj Milorad Bandalo

Nakon ravnatelja, prisutnima se obratio gradonačelnik Josip Budimir koji je čestitao roditeljima i djeci na prvom školskom danu. Mališanima je naglasio važnost obrazovanja za njihovu budućnost i potaknuo ih da budu marljivi učenici.

Sretno mališanima u novom životnom razdoblju!