23. svibnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

[FOTO] Na Trgu graševine obilježen Svjetski dan pčela


Svjetski dan pčela obilježen je jutros na Trgu graševine u suradnji s Pčelarskom Udrugom Sladun Kutjevo i Dječjim vrtićem Grozdić. S ciljem podizanja svijesti o važnosti pčela i upozoravanja na njihov masovni gubitak, ovo događanje privuklo je brojne mališane.

Na trgu su se okupili pčelari iz udruge Sladun obučeni u svoja karakteristična pčelarska odijela, a u pratnji su im bili njihovi mali pomoćnici. Pčelari su oduševili prisutne prikazom života pčela u košnicama pomoću apisarija, stvarajući dojmljivu sliku njihovog radnog okruženja. Posjetitelji su imali priliku bolje upoznati život pčela kroz godinu putem kalendara prilagođenog djeci, koji je donio zanimljive informacije o njihovom radu i važnosti za održavanje ekosustava.

Osim toga, organizirana je kreativna radionica u kojoj su sudjelovali mališani iz vrtića i svi ostali zainteresirani. Uz veselu atmosferu, djeca su se mogla izraziti kroz razne likovne tehnike, stvarajući prekrasne radove inspirirane pčelama i njihovim ulogama u prirodi.

Obilježavanje Svjetskog dana pčela na Trgu graševine pružilo je priliku svima da vide i čuju zanimljivosti koje su nam ispričali pčelari i da se povežu s ovim važnim stvorenjima koja igraju ključnu ulogu u održavanju ekosustava i poljoprivredne proizvodnje.