Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Eksplozija kotlovnice u Bektežu

Prošloga petka oko 17.30 sati u mjestu Bektež u prostoriji kotlovnice u vlasništvu 53-godišnjaka došlo je do eksplozije peći na način da je 53-godišnjak naložio peć, a da pri tome nije otvorio ventile za protok vode u radijatore uslijed čega je došlo do pregrijavanja vode i povećanja tlaka te eksplozije peći.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija alkoholiziranosti kod sudionika u prometu provedena je u noći  s petka na subotu i sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 84 prekršaja, od čega ističemo 49 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja,  sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dva prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveća novčana kazna izrečena je u iznosu od 22.500,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca za prekršaj koji se dogodio dana 24. siječnja 2021. oko 17.40 sati  u mjestu Omanovac gdje je 65-godišnji vozač kojemu je istekla vozačka dozvola upravljao neosiguranim osobnim automobilom kojemu je istekla prometna dozvola te je uslijed neprilagođene brzine prouzročio prometnu nesreću i napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. 65-godišnjaka su naknadno pronašli policijski službenici i on je odbio alkotest te je smješten  u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja. Protiv 65-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.