25. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

DVD Kutjevo – Nikada zaboravljeni: Spomen na vatrogasce Kornatske tragedije

smart


Dana 30.08.2007. godine dogodila se Kornatska tragedija kada je 13 vatrogasaca nastradalo u gašenju požara na otoku Kornat. Dvanaest vatrogasaca je poginulo na licu mjesta ili u bolnicama, dok je jedan vatrogasac preživio. Taj događaj je jedan od najvećih mirnodopskih nesreća koje su pogodile Hrvatsku.

Na današnji dan, vatrogasci DVD-a Kutjevo prisjetili su se heroja s Kornata kao i svih vatrogasaca koji su nas napustili, bilo u službi ili izvan nje. Prisjetimo se imena vatrogasaca koji su stradali na Kornatima: Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić, Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević, Ante Juričev Mikulin. Neka im je vječna hvala i slava.

Povodom sjećanja, na zapovijed glavnog vatrogasnog zapovjednika, upaljene su sirene na vatrogasnim vozilima u trajanju od 60 sekundi, a svijeće su zapaljene ispred vatrogasnog doma. Obilježavanje sjećanja nastavljeno je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju u Kutjevu.