Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Dobre vijesti za umirovljenike – tijekom travnja i svibnja stižu COVID dodaci

Dobre vijesti za naše umirovljenike stižu iz državnog vrha. Naime Vlada Republike Hrvatske je osigurala sredstva za jednokratnu pomoć i isplatu umirovljenicima kroz COVID dodatak koji će onima koji ostvaruju pravo na potporu biti isplaćen tijekom mjeseca travnja i svibnja. Umirovljenici su definitivno zanemarena skupina društva koja u većini slučajeva životari sa skromnim primanjima nakon teško stečene mirovine i dugog i napornog rada u svim sferama života. U Požeško-slavonskoj županiji pravo na dodatak ima preko 14 tisuća umirovljenika.

Danas su ovu odluku donijeli predstavnici Matice, Sindikata i Stranke umirovljenika, a u čitavoj državi će dodatak dobiti 850.000 konačnih korisnika redovitih mirovina i taj dio neće biti oporeziv ni predmet ovrhe. Prema uredovnim primanjima pravi se i križaljka isplate pa će tako  najviši iznos dobiti umirovljenici s najmanjim primanjima pa će oni koji imaju primanja ispod 1500 kuna dobiti iznos od 1200 kuna.

Svih 850 000 umirovljenika obuhvaćeni ovim paketom isplate primit će ukupno oko 600 milijuna kuna. Lijep je ovo postuskršnji poklon Vlade koji će definitivno razveseliti mnoge umirovljenike, a svi oni koji imaju svoja redovita primanja preko 4000 kuna neće ostvariti pravo na dodatak.

Foto Mirko Cenbauer