18. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Čestitka gradonačelnika Josipa Budimira povodom Dana starijih osoba

Danas je Međunarodni dan starijih osoba. Naime glavna skupština Ujedinjenih naroda donijela je 14. prosinca 1990. godine Odluku prema kojoj se 1. listopada obilježava Međunarodni dan starijih osoba, s ciljem jačanja podrške osobama starije dobi. Starost nije bolest, već je starost životno razdoblje povezano s dobi iznad 65 godina. Starenje počinje od začeća i traje do smrti kao prirodan, ireverzibilan proces koji stalno napreduje. Ovogodišnja tema Međunarodnog dana starijih osoba povezana je s oboljenjem COVID-19 i osobama starije dobi.

Tom prilikom svim svojim sugrađanima starije dobi čestitku je putem kutjevačkog.hr uputio i gradonačelnik Josip Budimir:

Upućujem čestitku svim svojim sugrađankama i sugrađanima starije životne dobi, svim umirovljenicama i umirovljenicima Grada Kutjeva i želim im sve najbolje povodom 01. listopada – Međunarodnog dana starijih osoba. Iako na mladima svijet ostaje ne smijemo zaboravljati ni sve one koji su kroz svoj životni vijek puno toga dobroga napravili i ostavili svima nama. Njihovo bogato znanje, iskustvo i ostavština su nam putokaz kojim smjerom trebamo ići i ne smijemo zaboravljati da ćemo svi mi kad tad ostarjeti. Stoga s puno topline i zahvale izražavam divljenje posebno onima koji se i danas trude dati doprinos zajednici, posebno našoj Matici umirovljenika za koju ćemo i u budućnosti imati razumijevanja i poticaj da i dalje budu aktivni pa će Grad Kutjevo nizom mjera i aktivnosti podupirati podizanje kvalitete njihova života. Svima najiskrenije i najtoplije želim zdravu, radosnu i duboku starost u dobrom društvu bez samoće i odbačenosti – poručio je gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir.