24. svibnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Bogat hodni tjedan naših planinara – sutra izlet na koji ste svi pozvani

 

Ni kiša planinare ne može omesti u hodnji Kutjevačke obilaznice, krenuli su u 7.50 dok je još padala kiša, a trebalo im je 8 sati hoda – staza je duga 31 km, dodali su još i novu stazu zato je malo duža. Kutjevačka obilaznica ima 9 točaka – Trg graševine, Vidikovac vila, Dobra voda, Petrov vrh, Kapavac, Rogin kamen, Lipe, Mlaka, Cugerland.

Otvorena je 14.4.2018 i dugačka je 28 km. Jedna ekipa je išla Đulovac-Crni vrh, druga ekipa Kutjevo-Lipe-Rogin kamen-Mlaka-Kutjevo, treća ekipa Sesvete-Pleternica-Buk-Sovski dol-Jezero-Čaglin-Kutjevo-Sesvete 71 km , a imali su goste iz Osijeka (HPD Bršljan Jankovac i PD Zanatlija) – jedni su išli  na Kutjevačku obilaznicu, a drugi na Rogin kamen.

U nedjelju 31.5.2020 je izlet na Rogin kamen. Ide se s Trga graševine u 9 sati rutom Trg graševine-Mitrovac-Nova staza-Rogin kamen-Lipe-Mlaka-Stari grad-Trg graševine. Staza je duga 18 km pa tko hoće može se pridružiti. Na stazi postoje tri izvora vode,  nije uopće zahtjevna pa vas naši vrijedni planinari HPD Vidim pozivaju na druženje u nedjelju.

 

Sesvete-Pleternica-Buk-Sovski dol-Jezero-Čaglin-Kutjevo-Sesvete 71 km
Dulovac-Crni vrh