12. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Berba grožđa u Vinogradima Zdravka Šaga (FOTOGALERIJA)

Vrlo je živo na ulicama i posebno vinogradima kutjevačkog vinogorja. Užurbani ritam daju brojni traktori koji s punim prikolicama silaze s obronaka i voze grožđe prema zadanim destinacijama. Danas smo berače zatekli u vinogradu Zdravka Šaga koji ubire plodove svoga mukotrpnog rada na lokaciji u Gradištu. Osim ove, oku skrivene destinacije, Vinarija Šag crpi plodove trsa i s obronaka Venja.

Vinogradi se prostiru na 10 hektara površine, posla oko berbe ima prilično no meni nije problem s radnom snagom pošto imam uigranu ekipu većinom sa sulkovačkog područja kojom već godinama uspješno dirigira Drago Peić. Vrijeme je dobro i ugodno za berbu, godina je solidna, uvijek je to varljivo, ali sve je u Božjim rukama pa šta nam Bog da uzmemo – zatekli smo užurbanog Zdravka u društvu s gostima iz Zagreba koji su se došli uvjeriti odakle stiže grožđe koje su kupovali i ostali zatečeni ljepotom kutjevačkih vinskih padina.

Vinarija Šag već dugi niz godina s uspjehom prerađuje plodove trsa do konačnog produkta kvalitetne graševine, zweigelta i rajnskog rizlinga, a svoj put prema kupcima vrijedni Zdravko pronalazi od vlastitog kućnog praga pa sve do Zagreba i Dalmacije. Zdravko Šag je djelatnik Kutjeva d.d. pa uz svoj redoviti posao ima prilično velik opseg posla i u vinogradu kojega odrađuje izuzetno dobro i za svaku pohvalu jer nije malo hektara koji vape za dobrim slugom. Kako je to izgledalo danas u Gradištu uvjerite se u fotogaleriji: