22. veljače 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

“Aktivni mladi u lokalnoj zajednici” – Radionica u Požegi 4. svibnja

 

Kroz radionicu se želi povećati znanje mladih o načelima održivog razvoja te kako kroz stečena znanja i vještine prepoznati lokalne probleme i pronaći moguća rješenja koja su održiva, ali i ohrabriti i potaknuti mlade na djelovanje u vlastitoj sredini te im pokazati kako biti dio promjene ili postati pokretači promjena jer znamo da to mogu! Drugi korak će biti mogućnost samostalnog provođenja istraživačkog, projektnog, aktivističkog i/ili okolišnog rada mladih u lokalnim sredinama s ciljem rješavanja postojećih problema uz stručno mentoriranje Udruge Bioteka. Naučeno će polaznicima radionice uvelike pomoći u budućnosti, bilo u vidu zapošljavanja, osnivanja vlastitog zelenog posla ili za provođenje vlastitih projekata.

Radionica se održava 4. svibnja 2022. do 9:30 do 16:30 sati u Gradskoj knjižnici Požega – Dvorana znanja. Prijave na radionicu su putem prijavnog OBRASCA.

Traže se mladi koji dolaze s područja Požeško-slavonske županije i žele se uključiti u projekt. Zahvaljujući pozitivnim reakcijama prisutnih mladih na aktivnostima tijekom prošlih radionica, i tijekom rasprava i razgovora o različitim temama i problemima koji nas okružuju te o načinima kako ih riješiti, rodile su se neke nove ideje kako i zašto poboljšati vlastitu lokalnu zajednicu.

Više o samom projektu: OVDJE.