29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Policija imala posla na području našega Grada

U srijedu 11. studenoga 2020. oko 22.40 sati u mjestu Vetovo u Zagrebačkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa  zaustavili osobni automobil marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,88 promila upravljao 35-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 35-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog. Tijekom protekla 24 sata bilježimo i prometnu nesreću s materijalnom štetom između mjesta Bektež i Kutjevo.

Povodom obilježavanja narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“ policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske u razdoblju od  6. do 16. studenoga 2020. od 22 do 6 sati pojačano postupaju u prometu u cilju sprječavanja i sankcioniranja činjenja najtežih prometnih prekršaja. U noći sa srijede na četvrtak 11./12. studenoga 2020. tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu utvrđena su ukupno 22 prekršaja, od čega ističemo tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 15 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio dana 11. studenoga 2020. oko 20.40 sati u Požegi na raskrižju ulica Frankopanske i Eugena Kvaternika gdje je 57-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,83 promila skrivio prometnu nesreću. Nakon navedenog 57-godišnjak je napustio mjesto prometne nesreće te je naknadno pronađen i smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 17.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 10 mjeseci.