27. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

U provedbi projekt Grad za mlade – trs mlade loze

Kutjevačka udruga mladih nastavlja s hvalevrijednim aktivnostima. Ovoga puta lijep novčani iznos privukli su putem projekta Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pod nazivom Grad za mlade – trs mlade loze (tražimo, razvijamo, stvaramo). Nositelj projekta i velika potpora u ostvarenju je Grad Kutjevo, a partneri su mu Kutjevačka udruga mladih (KUM) i udruga Oppidum.

Ovim projektom Grad u suradnji s partnerima želi aktivirati i uključiti mlade u aktivan život zajednice kao i potaknuti proces izrade programa za mlade kroz radionice, fokus grupe i radne sastanke. Provodit će se aktivnosti istraživanja i utvrđivanja problema i potreba mladih na području Grada Kutjeva kroz prikupljanje statističkih podataka te izradu i analizu anketnih upitnika.

Isto tako organizirat će se dvije fokus grupe, a također je u planu provedba radionica – upravljanje projektnim ciklusom na koje su svi dobrodošli bez obzira na involviranost u sam projekt. Kao konačan produkt ovoga projekta svi participanti bi trebali iznjedriti strateški dokument – Program za mlade.

Vrijednost projekta je 98.842,40 HRK od čega će MDOMSP participirati sa 63.000,00 kuna dok će ostali iznos pridodati Grad Kutjevo kao nositelj projekta. Naravno da priča s projektima u Gradu Kutjevu ne može proći bez Razvojne agencije (ERE) i njenih vrijednih djelatnika koji će biti zaduženi za provedbu projekta i odrađivanje administrativnih zadataka kao i podršku oko organizacije spomenutih projektnih aktivnosti.