24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Vina Enjingi na tržištu Danske i susjednih skandinavskih zemalja

Nije tajna da u mnogim europskim zemljama dobro znaju za Kutjevo i vina Enjingi. Novi dokaz je proboj na dansko tržište kao i na tržište okolnih skandinavskih zemalja. Dansko-hrvatska kompanija Golden Valley Croatia odigrala je važnu ulogu u ovoj akciji, a kao važan kotačić istaknuo se Kruno Kaić umirovljeni danski gospodarstvenik podrijetlom iz Zlatne doline.

Potražnja ekoloških vina je ono što Europa želi, a idealan proizvođač je naš prekaljeni veteran ovoga posla Ivan Enjingi. Poznavajući kvalitetu vina s obronaka kutjevačkih padina ne sumnjamo da je ovo tek početak jedne krasne suradnje i potvrda vrhunske kvalitete kutjevačkih vina. Poticaje je ovo i ostalim proizvođačima za proizvodnju vina ekološkim putem jer to je ono što kupci žele.

Spomenimo usput da Vila Enjingi nakon otvorenja nudi posjetiteljima i svim zainteresiranima lijep provod povodom Dana žena kroz dvodnevni program. Prijavite se , dođite, uživajte u prekrasnom pogledu i nezaboravnoj eno gastro ponudi. Ono što mi imamo u svom dvorištu premalo cijenimo, a očito Skandinavci to silno žele jer to ne mogu sami proizvesti.

Foto FB Vila Enjingi