28. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Rukomet se vraća u Kutjevo

Nakon desetak godina dočekali smo povratak rukometa u naš Grad. Naime, na krilima entuzijazma i velike ljubavi prema ovome lijepom sportu bivše igračice i trenerice Ane Marković i njene bliske ekipe pokreće se škola rukometa za dječake i djevojčice pa se nadamo da će to biti početak povratka Kutjeva na rukometnu mapu naše županije, ali i čitave regije – Slavonije i Baranje.

Prije dvadesetak godina smo igrali Drugu HRL, išli smo na natjecanja i uživali u tom periodu mladosti i odrastanja, druženja i putovanja te pri tome ostvarivali solidne rezultate. Nakon toga je uslijedio mali pad rezultata i interesa pa je rukomet u Kutjevu stao. Prije desetak godina ponovo se u meni probudila želja za pokretanjem pa smo okupili djecu, ali ja kao bivši sportaš nisam mogla raditi ozbiljnije bez licence. Entuzijazam nije bio dovoljan jer nisam dobila adekvatnu podršku, prije svega ljudi koji bi trebali biti involvirani u ovakav projekt – bivših igrača, igračica, sudaca ,roditelja, a izostala je i podrška Grada da ovakav projekt bude održiv, samo je škola dala potporu tada. Trudnoća me prekinula u radu s djecom pa smo opet imali stanku od desetak godina. No pojavila se mlada Emanuela Bajić koja inače vodi aerobik u Kutjevu, a ona je i školovana za ovaj posao te između ostalog imamo zajedničku povijest u radu jer je bila u toj generaciji koje sam trenirala pa je i uz njenu pomoć i inicijativu stigla odluka da pokušamo još jednom. Ideja je ovoga puta pala na doista plodno tlo najprije kod našeg gradonačelnika Josipa Budimira koji je kao sportaš s oduševljenjem dočekao ovakvu inicijativu pa nam se pridružio i naš kolega Nenad Šestak koji je to prihvatio objeručke, a ima iskustvo rada iz prijašnjih vremena i sada konačno imamo pravu ekipu za rad i jako dobar vjetar u leđa od Grada Kutjeva i naše škole koja je uvijek uz nas, a ravnatelj Miljenko Crnjac nam je čak ponudio veliku podršku i pomoć kao bivši rukometaš čak i u vidu sve opreme koju trenutno škola ima na raspolaganju, ali čak i kupnju nove opreme, lopti i šta god nam drugo zatreba – s oduševljenjem je za kutjevački.hr prezentirala ideju vrijedna i neumorna rukometašica puna entuzijazma i nade za novi start i uzlet rukometa u našem Gradu.

Htjeli smo ideju pretočiti u stvarnost već početkom ove školske godine no korona nam diktira okupljanja pa čekamo zeleno svjetlo od Stožera za pristup dvorani poradi ovakvih aktivnosti. S nestrpljenjem očekujemo početak i nadam se dobrom odazivu naših mladih Kutjevčana i Kutjevčanki. U prošlosti se rukomet igrao na vanjskim terenima s betonskom podlogom jer školska dvorana ne zadovoljava dimenzijama potrebe službenih nastupa. No uvijek postoji rješenje pa smo u nekim inicijalnim razgovorima i planovima za budućnost vidjeli pleterničku školsku dvoranu kao konačno odredište i mjesto odigravanja službenih utakmica ako ih bude u skoroj budućnosti, ali isto tako i za odigravanje prijateljskih susreta ili turnira jer Emanuela ima viziju obnavljanja i pleterničkog rukometa tako da ćemo djelokrugom biti sigurno isprepleteni s mladim pleterničkim rukometašima i rukometašicama. U mom prošlom pokušaju je bilo takvih škola rukometa u Pleternici, Kaptolu, Orahovici, Slavonskom Brodu pa smo se međusobno susretali i odigravali utakmice koje su bile vrlo svrsishodne i poticajne. Sada ih ima u Jakšiću, Požegi, bit će kod nas i u Pleternici pa se nadamo da ćemo se opet tako susretati i viđati. Tek krećemo u dugotrajan proces s generacijama od 3. do 8.razreda s tim da će nam ti završni razredi brzo pobjeći u srednjoškolske klupe tako da ćemo se više bazirati na najmlađe te njih odgajati što duže budemo mogli i formirati temelje za vremena koja nadolaze – nastavlja Ana svoje zanimljivo izlaganje za kutjevački.hr.

Imamo puno pohvala, podrške i podstreka sa svih strana tako da ne možemo dočekati prvo okupljanje pa i ovim putem pozivam zainteresirane da se pripreme i osluškuju kada će to biti, nadam se boljoj epidemiološkoj slici da konačno krenemo u novu rukometnu avanturu, a poziv nije isključivo za one koji žele trenirati nego za i za sve one koji su voljni na bilo koji način pomoći, podržati i sudjelovati u našoj inicijativi – zaključila je za kutjevački.hr Ana Marković otvarajući novo poglavlje kutjevačkog rukometa u kojemu će sigurno najviše uživati djevojčice za koje doista manjka sportskih sadržaja u našemu Gradu pa će im ovo biti idealna prilika za pravi i pravilan psihofizički razvoj držeći se antičkog postulata za pravilan život Mens sana in corpore sano.