24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Postavljena javna rasvjeta u Poreču (FOTOGALERIJA)

Stanovnicima našeg prigradskog naselja Poreča odnedavno je olakšano kretanje u večernjim i noćnim satima. Iako promet nije tako gust u ovome naselju svi su stanovnici u opasnosti ako se kreću kolnikom kada padne mrak kako zbog tame tako i zbog nedostatka staza pa je postavljanjem rasvjetnih stupova opasnost ublažena, a svaka šetnja naseljem olakšana. Dani su sve kraći, ranije se mrači tako da je ova inicijativa gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Josipom Budimirom realizirana u najbolje moguće vrijeme za mještane Poreča.

Konkretno se radi o postavljanju 21 betonskog stupa s pripadajućim sadržajem i svjetiljkama koji su postavljeni uzduž prometnice koja se pruža kroz samo naselje, a ovime Grad Kutjevo pokazuje brigu o svojim prigradskim naseljima. Poreč je doista lijepo i mirno mjesto koje zbog brojnih praznih kuća izgleda zaboravljeno no tako čelni ljudi Grada ne razmišljaju pa pomalo rješavaju problematiku Poreča, ali i svih ostalih naselja koja pripadaju Gradu bilo da se radi o rasvjeti, vodovodnoj mreži, obnovi društvenih domova i svih ostalih vitalnih sadržaja za kvalitetan život mještana koji su godinama bili zaobilaženi i ignorirani.

Poreč je jedno od naših najmanjih naselja i i po briju kućanstava i po broju stanovnika no ovakva mjesta definitivno imaju potencijala za razvoj kroz ruralni turizam jer se ovakav mir, priroda i dah prošlosti ne nalazi često, a blizina Grada Kutjeva ipak nudi i poveznicu s urbanim načinom života i zadovoljava osnovne životne potrebe svim svojim sadržajima.