29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Vukovarski branitelji posjetili Kutjevo

U subotu 8. kolovoza 2020. godine Udruga branitelja i građana “Victoria” iz Vukovara gostovala je u Kutjevu kod domaćina GO UHDDR Kutjevo pod nazivom “SUSRET PRIJATELJSTVA”. Domaćini dragovoljci Kutjeva dočekali su goste iz Vukovara tradicionalno degustacijom rakije, a pri ulazu u prostoriju NK “Kutjevo” pridržavanje mjera o pandemiji KORONAVIRUSA – dezinfekcija ruku obavezna. Pozdravivši goste sa riječima DOBRODOŠLICE tajnik Udruge dragovoljaca Kutjeva, Mirko Cenbauer počinje uvod u program “PROTOKOL” pročitavši ga pred svima: riječ dobrodošlice domaćina i kratki glazbeni program od tri rodoljubne pjesme-Vukovar, Vukovar, Otišo sam jer sam moro, Slavonijo moja mati. Riječi je napisao i otpjevao pjesme pučki pjesnik i pjevač Mirko Cenbauer uz pratnju gitare i drugog glasa Ivana Fistriča (Fije).

Slijedi obraćanje i pozdrav gostima predsjednika GO UHDDR-a Kutjevo Ilije Konjevoda te predsjednika ŽUPANIJSKE PODRUŽNICE UHDDR-a Damira Šarića. Nakon toga kreće se na groblje Sv. Marka u Kutjevu, gosti branitelji polažu vijenac na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima i civilima, a domaćini zapalili svijeće te uz molitvu odali počast svim žrtvama DOMOVINSKOG rata. Zajednička fotografija koja će obilježiti taj dan SUSRETA. Poslije toga slijedi zajednički doručak te prijateljska utakmica u malom nogometu. Igralo se dva puta po petnaest minuta – spretniji, sretniji i nešto bolji bio je domaćin GO UHDDR Kutjevo i pobjeđuje s rezultatom 4:2 . Poslije utakmice odlazi se u posjet KUTJEVAČKOM PODRUMU gdje goste dočekuje i turistički vodi u KUTJEVAČKI podrum Ivana Ketović Marjanović “Voditeljica PJ Agroturizam”.

Sat vremena obilaska podruma, degustacija tri vrste vina;VRHUNSKE GRAŠEVINE, ROSEA i PINOTA CRNOG te priču o povijesti podruma pobrinula se Voditeljica Ivana, a gosti (posjetitelji) upijali su svaku riječ ne vjerujući UŠIMA.. Na kraju zajednička fotografija s Ivanom i dokaz da su se pridržavali mjera o KORONAVIRUSU. Da ne bude samo jedan podrum pozvani su u posjet i podrumu “TANDARA” gdje su počašćeni s tri vrste odličnih vina. Domaćica ih je ljubazno dočekala ne žaleći vina za degustaciju i naravno uz priču o svakoj vrsti koju su kušajući pili. Atmosfera se zagrijala u hladu, bilo je lijepo, a vino dovoljno ohlađeno pitko i odlično da se produži satnica PROTOKOLA. Nakon gotovo sat i pol išli su dalje na vidikovac “Vila” gdje su predivni pogledi na Kutjevo i “ZLATNU DOLINU” gdje oko doseže i gdje se ljepota spaja s njim tvoreći jedno zadovoljstvo i doživljaj rijetko viđen.

Pola sata pogleda na zraku, zajednička fotografija i odlazak u prostoriju na daljnji program. Slijedi REDOVITA IZVJEŠTAJNA GODIŠNJA SKUPŠTINA domaćina za 2019.godinu….Padaju prigodni darovi VUKOVARACA i naravno fotkanje.Po završetku sjednice po nekoj tradiciji uvijek slijedi DOMJENAK, ručak te pjesma i glazba bez granica. Za pjesmu i glazbu zajedničkim snagama pobrinuli su se zabavljači “ŠLJIVOVA GRANA” iz Grabarja, zabavljači “DUO CUGERI” iz Kutjeva i dva zabavljača iz nekadašnjeg sastava “4 ŠEŠIRA”.

Autor Mirko Cenbauer (Kutjevo Portal – Slavonski izvjestitelj – volonter)