28. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Kutjevu d.d. četiri zlata na izložbi u Svetom Ivanu Zelini

Sveti Ivan Zelina bio je i ove godine domaćin izložbe kontinentalnih vina koja je stigla do svoje 52.prezentacije, a na ovoj je odličan uspjeh i žetvu zlatnih medalja pobrao i naš podrum Kutjeva d.d.  Sveti Ivan Zelina je definitivno jedan od najznačajnijih hrvatskih gradova u razvoju vinske kulture i tradicije.

Izložba se inače tradicionalno održava u gradskoj sportskoj dvorani uz bogat program – cjelodnevna izložba i degustacija ocijenjenih vina, svečana dodjela nagrada, radionice vrhunskih stručnjaka iz područja vinogradarstva i vinarstva, prezentacija zelinskih vinara, gastronomska ponuda, koncerti i zabavni program.

Ove je godine komisija za ocjenjivanje etikete uz predsjedavanje Saše Špiraneca odradila ovu ugodnu dužnost u sastavu: Stjepan Šagovac, Ivo Kozarčanin, Ingrid Badurina Danielsson, Zoran Osrečak, Ana Rogac, Anita Žuvela, Dubravka Tomeković Aralica, Marinka Zubčić i Štefica Kramarić.

Na 52. izložbi vina kontinentalne Hrvatske vinarija Kutjevo osvojila je četiri zlata. U konkurenciji crvenih vina zlatnu medalju osvojio je Pinot crni de Gotho berbe 2017., a od bijelih vina pozlatila su se vina Maximo Oro berbe 2018., de Gotho graševina berbe 2018. i Vrhunska Graševina berbe 2019.

Foto FB Kutjevački podrum