30. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Josip Polašek prenosi svoje impresije o životu u Omanu

Naš Kutjevčanin Josip Polašek donosi zanimljivu priču u svome iskustvu života u Omanu. Ovaj 40-godišnji profesor engleskog i njemačkog jezika i književnosti s višegodišnjim iskustvom rada u osnovnim i srednjim državnim školama, na privatnim školama i učilištima, te u turizmu (turistički animator, pratitelj i vodič) kao i u inozemstvu (večernjih tečajeva za odrasle s balkanskog područja u Njemačkoj) završio je radeći u Omanu.

Sportski orijentiran svjetski putnik posjetio je do sada više od 30 zemalja diljem svijeta, a spletom okolnosti jedna od destinacija je bio i Oman gdje se zaputio trbuhom za kruhom te zaposlio kao vodič s dobrim poznavanjem njemačkog jezika i proveo radeći u ovoj prekrasnoj i egzotičnoj zemlji na samom kraju Arapskog poluotoka uzbudljiva i nezaboravna četiri mjeseca.

Detalje zanimljivog životnog puta našeg Kutjevčanina kao i pregršt prekrasnih fotografija ove divne zemlje možete pogledati i pročitati na linku KOOKYLOVESTOTRAVEL . Običaji, geografija, stanovništvo, stil života i odjevanja, srdačni i prijateljski nastrojeni državljani…sve to u priči koju obavezno morate pročitati donosi naš Josip te ističe da Omanci u svijetu slove za izrazito gostoljubiv narod pa se nemojte iznenaditi da će vas na strmim planinama usred ničega lokalne obitelji pozvati u svoj dom i vrlo rado počastiti lokalnim datuljama i kavom koja je nešto slabija od one na koju smo navikli.

Smatram da je to ono najljepše od putovanja, spontani susret s lokalcima s kojima se sporazumijevamo jedinim mogućim jezikom u tom trenutku: JEZIKOM SRCA – ističe svjetski putnik čije je veliko putovanje započelo upravo u Kutjevu.

Foto kookylovestotravel.com