27. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

U kinodvorani održana završna konferencija za projekt “Zaželi – za bolje sutra”


Projekt „Zaželi – za bolje sutra“ uspješno je priveden kraju, a povodom toga održana je i završna konferencija u kutjevačkoj kinodvorani na kojoj su sudjelovali:

  • gradonačelnik Grada Kutjeva – Josip Budimir,
  • voditeljica projekta – Suzana Hora,
  • zaposlenice u projektu – odnosno gerontodomaćice,
  • predstavnici partnera: ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područnog ureda Požega – Martina Keller,
  • ispred Centra za socijalnu skrb Požega – Josipa Kolić,
  • ravnateljica pučkog otvorenog učilišta Obris – Jadranka Krmpotić.

Ukupna vrijednost projekta i iznos bespovratnih sredstava iznosi milijun 845 tisuća i 600 kuna od kojih je 85 posto je iz Europskog socijalnog fonda i 15 posto iz Državnog proračuna RH.

Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci.

„Zaželi – za bolje sutra“ osnažio je i unaprijedio radni potencijal 20 nezaposlenih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s područja Grada Kutjeva. Žene su zaposlene na 12 mjeseci kako bi pružale uslugu pomoći i podrške za minimalno 120 krajnjih korisnika koji su u nepovoljnom položaju čime ublažavaju socijalnu isključenost i rizik od siromaštva. Osim pomoći, korisnicima je bio osiguran paket potrepština svaki mjesec.

“Izrazito sam ponosan i zadovoljan što se nalazimo na ovoj završnoj konferenciji projekta “Zaželi – za bolje sutra” koji je Grad Kutjevo uspješno provodio zajedno sa svojim partnerima. Ponajviše se zahvaljujem djelatnicima naše Razvojne agencije koja je bitno sudjelovala i participirala u realizaciji ovog projekta. Žalosti me činjenica što se ovaj projekt trenutno ne nastavlja, ali sam uvjeren i siguran da će Vlada Republike Hrvatske i resorna ministarstva pronaći modele i mogućnosti nastavka financiranja ovog projekta. Učinci projekta su zaista dobri i kvalitetni te bi bila velika šteta da ne nastavimo jedan ovakav izrazito vrijedan projekt koji je od najvećeg značaja za nezaposlene žene s područja našega Grada, ali isto tako i za krajnje korisnike” – izjavio je gradonačelnik Josip Budimir i zahvalio se svima koji su na bilo koji način doprinijeli provedbi projekta te još jednom istaknuo želju za provedbom ovog projekta i u budućnosti.

Ciljana skupina žena u sklopu projekta završila je edukacije u pučkom otvorenom učilištu Obris i stekla zvanja: cvjećar aranžer i voditelj ruralnog turizma. Povodom toga, voditeljica projekta Suzana Hora i ravnateljica pučkog otvorenog učilišta Obris Jadranka Krmpotić svakoj su gerontodomaćici uručile zaslužene diplome.

Nakon konferencije uslijedilo je druženje i svečani ručak za sve uzvanike.