28. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Vinarija Kutjevo neumorno konvertira i rekonstruira vinograde

Vinarija Kutjevo konstantnim planskim ulaganjem u konverziju i restrukturiranje vinograda te u suradnji s vodećim znanstvenim stručnjacima po pitanju odabira odnosno selekcije sorata prilagođenih specifičnostima kutjevačkom terroira pospješuje vlastitu proizvodnju i kvalitetu same sirovine – grožđa.

Na položaju Vetovo 15.04. krenulo se sa sadnjom sorti: Chardonnay i Pinot bijeli, a na 2ha najviših površina položaja Hrnjevac (400m nadmorske visine) zasadit će se najkvalitetnija klonska selekcija sorte Graševina (ukupno 4 klona). U 2020. kroz Vinsku omotnicu vinarija Kutjevo planira zasaditi 14ha loznih cijepova na položajima Vetovo, Hrnjevac i Mladica.

Vinarija Kutjevo je kroz Vinsku omotnicu izvršila konverziju te zasadila 135ha vinograda s ciljem da u naredne dvije godine zasadi dodatnih 15ha čime bi se obnovilo 150ha nasada vinove loze na najcjenjenijim mikrolokacijama kutjevačkog vinogorja – Hrnjevac, Vetovo i Vinkomir.

Podsjećamo još jednom da omiljenu butelju iza asortimana Vinarije Kutjevo možete zatražiti on-line i dobiti ju na kućni prag uz besplatnu dostavu, a ona se odnosi na područje Požeštine, ali i šire okolice. Detaljnije pročitajte na linku gdje možete pronaći i kontakte pa ne oklijevajte – jednim klikom do BESPLATNE DOSTAVE.

Izvor/foto FB KUTJEVAČKI PODRUM