20. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Vrtić nezaustavljivo raste prema planu

Iako nas koronavirus sputava u mnogim dijelovima naših života radovi na izgradnji vrtića u Kutjevu ne jenjavaju. Tako je nedavno održana i koordinacija kojoj je nazočio i definitivno najzaslužniji za ovaj hvalevrijedan projekt gradonačelnik Josip Budimir kojega je izvođač izvijestio o izvedenim radovima i daljnjim aktivnostima.

Vrtić sve više dobiva vizuru kakvu bi trebao imati nakon završetka radova i nezaustavljivo raste prema oblacima, a prema planu uskoro bi trebao dobiti i krov, a postavljena su vrata i prozori kroz koje će naši najmlađi sugrađani veselim okicama promatrati svijet oko sebe.

Trenutno u vrtiću imaju 44 upisane djece koja su svrstana u jednu skupinu što će i nadalje biti stanje koje će potrajati do izgradnje novog vrtića. Novoizgrađeni vrtić bit će sagrađen na prostoru od zavidnih 900 metara kvadratnih, imat će kapacitet prihvata za 90 mališana podijeljenih u tri odgojne skupine te jednu jasličku za naše najmlađe sugrađane.

U ovome trenutku su djelatnici kao i mališani koji pohađaju vrtić na prisilnom odmoru no u skoro vrijeme će dobiti zeleno svjetlo za povratak u svoj stari vrtić, a nakon ljetnih praznika i malog predaha krenut će po prvi puta u novu pedagošku godinu u vrtić kakav su doista i zaslužili.

Izgradnja novog dječjeg vrtića definitivno je najveća investicija u povijesti grada Kutjeva, a vrijedna je 11,5 milijuna kuna. Prema riječima gradonačelnika Budimira vrtić će biti izgrađen po najsuvremenijim standardima i uvjetima kakve naši mali sugrađani zaslužuju.

Veselimo se što će naši mališani iduće pedagoške godine krenuti u novi vrtić – rekao je gradonačelnik za Kutjevački.

Podsjećamo da ne zaboravite upisati dijete u vrtić jer je rok počeo teći od 15.travnja i trajat će do konca svibnja.

Ovdje možete preuzeti:

S obzirom na zdravstvenu kriznu situaciju zahtjev i dokumentaciju do daljnjega ne tražite i ne predajete OSOBNO dok vrtić ne počne s redovnim radom (6-16h), a o čijem će radu biti javna obavijest.

Obrazac i potrebnu dokumentaciju možete poslati:

  • poštom: Dječji vrtić Kutjevo; Republike Hrvatske 109; 34340 Kutjevo
  • mailom ( dvkutjevo@gmail.com )
  • putem facebook stranice ( Dječji vrtić Kutjevo).

Obavijest o rezultatima upisa dobit ćete poštom po završetku upisa i nakon odluke Upravnog vijeća. a dodatne informacije možete dobiti na gore navedenim adresama i telefonima:

034/255-175; 091/255 -1755.

UPISI ZA PREDŠKOLU ĆE BITI U LIPNJU I SRPNJU S DETALJNIM INFORMACIJAMA!