30. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Sportska natjecanja i dalje na čekanju

Još uvijek nema konkretnijih odluka o nastavku natjecanja na sportskim borilištima, a nas najviše zanimaju nastavak natjecanja u nogometnim ligama te u šahovskoj ligi. Nogometni trećeligaši su odradili svoja dva uvodna kola nakon čega je natjecanje prekinuto, a prema dosadašnjim saznanjima krajnji rok za nastavak je 30.svibnja no ukoliko se do tada liga ne pokrene moguće je i prekid te proglašenje pobjednika i zaključenje s postojećim stanjem.

Slična sudbina očekuje i sve one ispod treće lige tako da bi Graševina i Ovčare mogli imati proljeće bez ijednog odigranog prvenstvenog susreta, a s naročitom pažnjom ćemo pratiti razvoj situacije što se tiče kluba iz Vetova koji je trenutno na prvoj poziciji i u slučaju prekida natjecanja trebao bi ostvariti pravo prelaska u viši rang natjecanja.

Judaši su također u neizvjesnom čekanju, a oni kao naši najmlađi natjecatelji sigurno najviše iščekuju nastavak svojih natjecanja. Njih će definitvno biti jer su organizirana turnirski tako da čim Stožer da zeleno svjetlo brzo će na svoja borilišta vjerojatno svakog vikenda kako bi nadoknadili propušteno.

Što se tiče šahovskih liga u regiji istok nema konkretnih naznaka nastavka no prema planu i saznanjima iz šahovskih krugova ligaška će se natjecanja igrati parcijalno. Tako bi se 2.HŠL istok igrala u tri dijela, dva dijela po 4 kola ( dva subotom, dva nedjeljom) i zadnji dio tri kola ( dva subotom i jedno nedjeljom), a za nas posebno zanimljiva 3.liga bi trebala ići u tri dijela – tri vikenda ( subota jedno , nedjeljom dva kola).

U trećoj ligi puno je dobrih organizatora i prostora za igru, kao i sudaca tako da bi se moglo bez problema organizirati ovakvo ubrzano i neuobičajeno natjecanje. Svaki dio bi sudila po dva suca, a troškove suđenja bi snosili svi klubovi podjednako.

Što se tiče 1. i 2.kadetske lige te lige kadetkinja još je nejasno kada bi mogli početi igrati, ako ne ovo proljeće, novi termin bi bio kraj kolovoza i početak rujna, a 2.juniorska liga bi se igrala vjerojatno krajem studenog i početkom prosinca no konkretnije termine znat ćemo kada HŠS izradi novi kalendar natjecanja.