18. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Novi dan bez oboljelih – ribolovci došli na svoje

Nacionalni je Stožer na redovitoj informativnoj pressici izvijestio da je na području RH u protekla 24 sata zabilježeno 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Nas posebno raduje da je u PSŽ danas je 21. dan u nizu bez pojave zaraženih osoba.

U samoizolaciji se nalazi 236 osoba, testiranih je 175, a trenutno je 31 uzorak na analizi. I dalje smo na začelju sa samo tri evidentirana slučaja, a uskoro se očekuje da bi se neki od oboljelih mogli prebaciti na listu ozdravljenih, naravno tek u slučaju ako dva uzastopna testa budu negativna.

Obavještavamo vas da je Stožer civilne zaštite Požeško – slavonske županije donio jučer Odluku o odobrenju rekreativnog ribolova na ribolovnim vodama na području Požeško – slavonske županije.

Rekreativni ribolov može se obavljati isključivo pojedinačno, a zabranjen je bilo kakav oblik druženja, okupljanja, paljenja vatre i priprema hrane na ribolovnim vodama ili u objektima na njima.

Ribolovac može koristiti samo jedno ribolovno mjesto za obavljanje ribolova, a obavezno je strogo pridržavanje protuepidemijskih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, posebice mjera fizičkog distanciranja i zabrane okupljanja na javnim površinama.

Nadzorom nad provedbom odluke vršit će pripadnici civilne zaštite i komunalni redar općine/grada na čijem se području nalaze ribolovne vode te policijski službenici Policijske uprave Požeško – slavonske.

Foto PŠS