29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Virtualna šetnja do izletišta Staklana

Jedna od rijetkih udruga koja je u doba brojnih ograničenja i dalje aktivna makar kroz svoje parcijalno i individualno djelovanje je udruga HPD Vidim. Iz udruge nam redovito šalju svoje aktivnosti kroz zanimljive virtualne sliko-priče i šetnje poznatim planinarskim stazama.

Nova priča je Staklana.
Izletište Staklana nalazi se između sela Gazije i Donja Motičina. Staza je kružna i iznosi 16 kilometara: Kutjevo-Dobra voda-Božin Grob-Gradina-Bošnjakovo brdo-Staklana-Debelo brdo-Pijeskovi-Dobra voda-Vila-Kutjevo. Staklana je jedna od kotrolnih točaka planinarske obilaznice koja nosi ime “TPI” – Tragom prvog izleta.
Upravo po prvom izletu našičkih planinara koji je održan 10.lipnja 1923.godine je obilaznica dobila ime, a 1985. se utemeljila i sama obilaznica TPI. Staza nije zahtjevna i nije daleko od Kutjeva, a takvih staza ima puno i nisu zahtjevne za naše kutjevčane i sve zainteresirane za ovakove aktivnosti.
Dođite, učlanite se u HPD Vidim i sami se uvjerite u nestvarnu ljepotu prirode, malo se odvojite od interneta i daljinskih upravljača pogotovo u ovo vrijeme kada smo ograničeni većinom na naša 4 zida pa je ovo idealan način skratiti vrijeme zdravim načinom života uživajući u ljepotama prirode koja se upravo budi, a da pri tome ne ugrožavamo svoje i zdravlje ljudi koji nas okružuju.