28. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Uskoro kreće relaksacija mjera

Premijer Andrej Plenković je najavio relaksaciju restriktivnih mjera. Prvi signal je otvaranje tržnica o čemu smo već pisali. Vlada razmatra popuštanje ograničenja građanima, a sve to naravno u skladu s preporukama epidemiologa vodeći prije svega računa o zdravlju građana.

Prema istraživanjima Hrvatska je zemlja koja se najstrožim putem krenula obračunavati s korona virusom, a rezultati toga su vidljivi pa je RH primjer mnogim državama i državnicima koji su dočekali COVID podcjenjivački i vidno nespremni.

Uskoro bi prema statistici trebali ući u linearnu zonu pa bi to značilo i polagano vraćanje u pogon zamrznutih segmenata naših života.

Poduzeli smo pravovremene i poprilično restriktivne mjere koje su rezultirale sporim širenjem zaraze i prilično niskom stopom smrtnosti – istaknuo je predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazivši žaljenje zbog 16 osoba koje su, nažalost, preminule od koronavirusa u Hrvatskoj.

Ići ćemo s onim mjerama koje će omogućiti funkcioniranje i ići za tim da sve ono što proizvode naši poljoprivrednici i naši OPG-ovi bude konzumirano na primjeren način i da građanima opet, na siguran način, omogućimo i taj iskorak prema tržnici – najavio je premijer Plenković.

Kroz tjedne koji su pred nama zajednički ćemo donositi procjene o dinamici relaksiranja, ali opet vodeći računa o zdravlju – poručio je, a na upit novinara osvrnuo se i na značajan rast povjerenja građana u rad Vlade, prema posljednjim istraživanjima.

Ja mislim da su naši ljudi ozbiljni, da su razumjeli ovu krizu, da zahvaljujući i medijima i internetu možemo komparativno vidjeti kakva je situacija u drugim zemljama. I ukoliko imamo ovakve primjere u nekim velikim, nama bliskim zemljama, u nekim jako razvijenim zemljama Europe, u najvećim zemljama svijeta, gdje nisu isti rezultati kao u Hrvatskoj, onda je ta vrsta povjerenja, po meni, signal da Vlada pravilno upravlja s ovom krizom i da, ono što je najvažnije, brine o interesu građana – odgovorio je premijer naglasivši da je to povjerenje obveza i poticaj da Vlada nastavi raditi istim tempom.

Budimo i dalje strpljivi i odgovorni i brzo ćemo se svi skupa ponovo relaksirati na omiljenim terasama kafića, uživati na zrakama ugodnog proljetnog sunca, vratiti se svojim poslovima i vonogradima u našem Gradu Kutjevu. Podsjećamo još jednom da će tržnica u Gradu Kutjevu raditi od srijede 08. travnja do subote 11. travnja 2020. godine.

Čitavu premijerovu izjavu za medije pogledajte na linku IZJAVA.

Foto SS YouTube