30. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Luka Gjajić ponovo briljirao – ovoga puta na Orient Expressu

U Vinkovcima je održan tradicionalni proljetni cener, utrka na 10 km pod nazivom Orient Express na kojemu je sudjelovao i naš Luka Gjajić i to vrlo uspješno pa očito i ovoj kalendarskoj godini može računati na visok konačni plasman. Na tračnicama čuvenog vlaka Luka se jako dobro snašao i na koncu završio na izvrsnom drugom mjestu. Velik broj prijavljenih dovoljno govori o popularnosti ove utrke, a od 160 trkača koliko ih je krenulo u utrku do cilja je stiglo njih 130.

U ženskoj konkurenciji, prva na cilj je stigla Nika Markić, FCT Vinkovci, a u muškoj je prvo mjesto osvojio  Filip Lovrić, IND Vinkovci iza kojega se odmah smjestio naš sjajni trkač. Epidemiološka slika Republike Hrvatske je uvjetovala stanje na startu i na cilju pa su tako trkači startali etapno u manjim grupama, a na cilju nije bilo puno svečanosti niti promocije najboljih pa je izostalo i konačno proglašenje najboljih.

Zanimljivost ove utrke je svakako njeno ime koje nosi ime čuvenog vlaka poznatijeg iz nezaboravne priče Agathe Christie, Ubojstvo u Orient Expressu. Vlak je naime prolazio i kroz Slavoniju pa je svojom trasom prošarao i Vinkovce koji su i najstariji grad Europe, a upravo iz toga slavonskog grada Luka Gjajić je ponio srebrnu medalju i donio je u Kutjevo najavivši još jednu odličnu trkačku sezonu i obranu naslova.

Foto Facebook