29. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Vlado Krauthaker: Stanje u vinogradima je stabilno, svi radimo i nema otpuštanja radnika

Naš čuveni vinar je povodom blagdana Svetog Vinka prokomentirao trenutnu situaciju u svojoj vinariji, ali i stanje hrvatskih vinarija u ovim teškim trenucima te napetom iščekivanju ublažavanja mjera koje su prilično naštetile proizvođačima vina čiji su se prihodi doslovno prepolovili, a prognoze za prvi dio ove kalendarske godine kažu da će se ovakav trend nastaviti. Vinari se nadaju otvaranju restorana i pokretanju normalne prodaje kakva je bila prije početka pandemije koronavirusom.

“Stanje u vinogradima je stabilno, svi radimo, nema otpuštanja radnika jer smo vezana proizvodnja. Nadamo se da ćemo preživjeti, iako je situacija teška”, rekao je Vlado Krauthaker za AGROKLUB.COM i izrazio žaljenje što ove godine nema mogućnosti ni za obilježavanje blagdana zaštitnika vinara i vinogradara Svetog Vinka pa će u malim grupama dovoditi ugostitelje u vinograde na degustacije kako bi dobili uvid kakva je bila vinarska 2020. godina.

Vinarija KRauthaker je do pojave koronavirusa 22 % proizvoda izvozila u Njemačku, Austriju, Češku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i SAD, a sada je to prepolovljeno. “Nismo od nacionalnog Stožera civilne zaštite tražili ukidanje mjera, vjerujemo da znaju što rade i očekujemo da će se do Uskrsa ublažiti mjere i otvoriti granice, što je nama vinarima najvažnije“, naglasio je Krauthaker.