Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Osvrt na nastup Graševine u Prvoj ŽNL PSŽ u jesenskoj polusezoni

Premijerna prvoligaška polusezona za momčad Graševine iz Vetova protekla je vrlo dobro pa su vetovački nogometaši kao novak u ligi završili na petoj poziciji s 22 osvojena boda. Smiješila se i titula jesenskog viceprvaka no poraz u Velikoj te neodigran susret u Sulkovcima zbog koronavirusa učinili su svoje. Graševina će stoga u proljetnom dijelu natjecanja imati jedan susret više, a ne treba zaboraviti niti dva dobra nastupa u kupu gdje Crni iz Vetova i dalje žive.

Tri igrača su odigrala gotovo maksimalan broj minuta i izostali su tek s jedne utakmice u prvenstvenom dijelu nadmetanja pa su tako 990 minuta skupili Marko Bilmez, Krešimir Kliček i Mirko Soldo koji je definitivno bio prvo ime Graševine. Prvi je klupski strijelac s 10 pogodaka no ne treba umanjivati doprinos ostalih igrača posebno kapetana Vinka Kljajića koji je blizu ove trojke po minutaži (985), a kao kapetan je izveo momčad 11 puta iz svlačionice.

Josip Troha je prikupio 893 minute, Ivan Karadža 869, Filip Jakobović tri manje, a Josip Pavić i Branko Šaur zaokružuju priču s igračima koji su imali više od 800 minuta. Iza najboljeg klupsko strijelca našao se neumorni predsjednik Dean Pavić koji je zabio sedam pogodaka, Branko Šaur je dodao 4, a po tri puta su suparničku mrežu pogađali Filip Jakobović, Vinko Kljajić i Stipe Kudrnaček. Po pogodak su postigli Marko Marić, Josip Pavić, Patrik Šaur, Josip Troha i Danijel Zekić.

Najviše žutih kartona je dobio Josip Pavić, njih šest dok je jedan manje inkasirao Mirko Marić, a jednu je zaradio i trener Ante Kozina kojega će u novoj kalendarskoj godini naslijediti Dario Pažin. Filip Jakobović je preuzeo kapetansku vrpcu u tom jednom slučaju izostanka Vinka Kljajića. Na ljestvici domaćih susreta Graševina  je zauzela šesto mjesto nakon dva poraza dok je kao gost na četvrtom mjestu s dva poraza i jednim remijem. Momčad iz Vetova je jedna od mlađih u ligi jer je čak osam momčadi prema prosjeku godina ispred, a točan prosjek igrača koji su oblačili dres u službenim nastupima je 25.3.

 

 

Fair play ljestvica

 

Svi rezultati prve polusezone

 

Lista klupskih strijelaca

Prosjek godina