27. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Planinari su stigli obići snježne vrhove, ali i potresom pogođeni Sisak

Vrijedne noge i ruke naših planinara obišle su okolne snježne vrhove, ali i sudjelovale u prikupljanju i prijevozu pomoći područjima pogođenima potresom.

Zimski uspon odradili su na vrh Papuka, pošto zadnju nedjelju u prosincu već tradicionalno ispraćaju staru godinu s pjenušcem na vrhu Papuka i tako simbolično dočekali novu planinarsku godinu pa su i ove godine odradili planirani događaj, a zbog situacije odaziv je razumljivo bio manji nego proteklih godina. Staza je bila duga 21 km, a slike kazuju puno više od riječi – raskoš bijelog šumskog ruha i snježna idila su nešto što trebate doživjeti na licu mjesta. Jedna je ekipa šetala Papukom, a druga ekipa je bila na Mlaki.

Obavještavamo vas da će u subotu 2.1.2021. biti organiziran izlet na Mlaku gdje je predviđeno pečenje slanine i druženje u okviru epidemioloških mjera. Polazak je u 9 sati s Trga graševine – svi ste pozvani!

Isto tako članovi HPD Vidim sudjelovali su u prikupljanju i prijevozu potrepština za pogođena područja, a sve će vam bolje dočarati same fotografije:

Ispraćaj stare i doček nove planinarske godine:

 

Šetnja po Papuku

 

 

Mlaka

 

 

Sisak