12. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

VLADO KRAUTHAKER U RESTORANU IZBORNIKA DALIĆA U VARAŽDINU: Sljubljivali hranu i vina


Vlado Krauthaker, poznati kutjevački vinar, bio je gost Zlatka Dalića, izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije, u njegovom restoranu “The Family” u Varaždinu. Oni su dugogodišnji prijatelji, a razlog ovog posjeta je sljubljivanje hrane i Krauthakerovih vina koja su na vinskoj karti restorana. Redali su se slijedovi hrane od predjela, glavnih jela do slastica, a u tom poslu pomagao je Daniel Đurđa, poznati sommelier iz Zagreba birajući vino za svako jelo. Ono što je Zlatko Dalić u hrvatskom nogometu, to je Vlado Krauthaker na hrvatskoj vinskoj sceni.

Dalićev restoran nudi najbolje: dalmatinsko i istarsko maslinovo ulje, paški i livanjski sir, varaždinsko bučino ulje, slavonske kulene i kobasice, meso istarskog boškarina, dalmatinske i istarske pršute i sva druga gastro blaga hrvatskih proizvođača. Naravno, tu su i vina obitelji Krauthaker.

Dalićev “The Family” je puno više od običnog restorana. On je svojevrsni otvoreni muzej u kojem je prikazan dio povijesti hrvatske nogometne reprezentacije i gdje su izloženi originalni dresovi, medalje i pehari, lopte s utakmica iz mandata Zlatka Dalića. Svi dresovi, njih četrdesetak, su originalni, Modrića, Bobana i Kovačića i drugih koji su pronosili slavu hrvatskog nogometa. Neki su i potpisani. Sve je to izloženo u moderno uređenom prostoru koji se prostire na tri etaže, a zamišljen je kao neka vrsta dnevnog boravka Varaždinaca i njihovih gostiju, u kojem mogu popiti kavu i doručkovati, ručati, imati poslovni ručak ili večeru ili zabavu s obitelji i društvom. Ovo druženje je imalo i zabavni karakter u kojem su sudjelovali Mirko Žiga Švenda, pjevač narodnih napjeva iz Međimurja, i Mate Grgat, izvođač opernih arija.

Izvor: Požega.eu