20. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Vincelovo na Vili Vinkomir u organizaciji Kutjeva d.d.

U organizaciji Kutjeva d.d. tradicionalno je obilježen blagdan Svetog Vinka te zazvan blagoslov na kutjevačke vinograde riječju i molitvom kutjevačkog župnika vlč. Marijana Đukića u nazočnosti vlasnika Kutjeva d.d. Envera Moralića, predsjednika uprave Kutjeva d.d. Zlatka Romića, župana Požeško-slavonske županije Alojza Tomaševića, gradonačelnika Kutjeva Josipa Budimira, gradonačelnika i načelnika općina, predstavnika državnih institucija, povijesnih postrojbi Trenkovih pandura, KUD-a Bektež i KUD-a Grabarje. Nakon blagoslova odrađena je i ceremonija orezivanja koju su inicirali uglednici iz političkog, gradskog i gospodarskog života Grada Kutjeva, ali i viših institucija.

Toplu i ugodnu atmosferu unatoč prohladnom vremenu održavali su glazbeni izvođači Djako tamburaši, Slavonski trubači, a prednjačio je naravno popularni hrvatski glazbenik Jole. Bogata eno gastro ponuda je mogla zadovoljiti sve goste i uzvanike, a tradicionalno se u vlastitoj režiji mogao koristiti ražanj s kobasicom i slaninom, a svim je odlično ravnao meštar ceremonije Tarik Filipović.

Nazočne je pozdravio u dobrodošlicu uputio predsjednik Uprave Kutjeva d.d. Zlatko Romić, a točno u ponoć iznad Vile Vinkomir i Kutjeva mogao se vidjeti spektakularan vatromet.

Foto Mirko Cenbauer