24. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

[VELIKA FOTOGALERIJA] Svečana sjednica Grada Kutjeva na nešto drugačiji način


U prekrasnoj atmosferi Kinodvorane Kutjevo, danas je od 11 sati održana svečana sjednica Grada Kutjeva, koja je započela emotivno i dostojanstveno, te nastavila svoj tijek s obiljem optimizma i nadanja za budućnost našeg šarmantnog gradića u srcu Hrvatske.

Svečani početak događaja obilježila je izvedba hrvatske himne, izvanredno izvedena od strane Ivana Karadže i Kutjevačkog tamburaškog orkestra. Nakon toga je uslijedila prigodna prilika da odamo počast svim hrabrim braniteljima koji su dali svoje živote za domovinu, kao i svima koji su kroz povijest grada dali doprinos njegovom razvoju i napretku. Minuta šutnje bila je trenutak dubokog poštovanja prema njihovoj žrtvi.

Svečanu sjednicu otvorio je gospodin Branko Vido, predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutjeva.

Poseban trenutak sjednice predstavljao je inovativni pristup prezentaciji gradskih postignuća i planova. Mlada ekipa Grada Kutjeva pripremila je kviz pod nazivom “Tko želi biti Kutjevčanin”, gdje je Gradonačelnik grada Kutjeva Josip Budimir odgovarao na pitanja voditelja, koji je bio nesumnjivo poznati Tarik Filipović, voditelj kviza “Tko želi biti milijunaš”. Kroz ukupno 15 pitanja, prisutnima je prezentirano sve što je Grad Kutjevo postigao u protekloj godini, a raspravom s Tarikom otvorila su se i vrata za razgovor o budućim planovima grada.

Umjetnički dio programa obogatili su nastupi Alena Kovačevića i Brune Oberan, koji su svojim izvedbama dodatno oplemenili svečani trenutak.

Kulminacija svečane sjednice bila je dodjela ovogodišnjih javnih priznanja Grada Kutjeva, gdje su pojedinci i organizacije nagrađeni za iznimne doprinose i angažman u različitim aspektima grada.

Svečana sjednica Grada Kutjeva ostavlja dojam snažne zajednice koja se ponosi svojom prošlošću i s optimizmom gleda prema budućnosti. Ovaj događaj nije samo obilježio trenutak, već i označio kontinuitet rasta i razvoja ovog izvanrednog grada.