14. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Vanesa Iličić u finalu izbora Mladi glazbenik za Euroviziju 2020

Kutjevčanka Vanesa Iličić ostvarila ja zapažen nastup u izboru za MLadog glazbenika za Euroviziju 2020. Naime u finalni krug se plasiralo osam najboljih mladih glazbenika među kojima je bila i Vanesa, a pobjedu za nastup na Euroviziji mladih je odnio klavirist Ivan Petrović Poljak.

Izbor je održan u Studiju Anton Marti na HRT-u, a osim Vanese i Ivana u finalu su bili Marko Matajič( klavir), Lucija Mušac (violončelo), Mia Pečnik (klavir), Ivan Petrović-Poljak (klavir), Luka Relić (saksofon), Leonardo Rojnić (harmonika) i Franko Štrbac  (vibrafon).

Polufinale ovog natjecanja mladih glazbenika u izvedbi klasične glazbe održat će se po prvi puta u Hrvatskoj i to 17. lipnja u Dvorani Bersa na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a finale 21. lipnja na Svjetski dan glazbe na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava.

Prekrasan je ovo doseg vrlo talentirane i nadarene mlade glazbenice koju smo mogli čuti i uživo na Danu Grada Kutjeva i uopće ne sumnjamo da ćemo za nju u budućnosti čuti sve češće. Sinoć smo ju mogli vidjeti pak uživo na nacionalnoj televiziju u borbi s najboljim hrvatskim mladim glazbenicima.

Foto SS YouTube, FB Vanesa Iličić