29. veljače 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Uspješno provedena tri projekta prekogranične suradnje


Nakon uspješne prijave na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije – Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Razvojna agencija grada Kutjeva ERA uspješno je provela sva tri odobrena projekta.
Projekt ˝Igrom od Kutjeva do Čitluka˝ financiran je od strane Ministarstva u iznosu 200.000,00 kuna, a ukupna vrijednost projekta je 239.600,00 kuna. Vodeći partner na projektu je Grad Kutjevo, a prijavljen je u partnerstvu s Općinom Čitluk. Projektom je uređeno dječje igralište u dvorištu Dječjeg vrtića Grozdić u Kutjevu te je rekonstruiran dio Dječjeg vrtića u Čitluku. Ovaj projekt zacijelo je najviše razveselio mališane u dječjem vrtiću i njihove odgojiteljice koji će se zabavljati

˝Unutarnje uređenje Župne Crkve Srca Marijina u Foči i opremanje multimedijom župne dvorane Župe Rođenja BDM u Kutjevu˝ projekt je koji je također financiran putem ovog Programa u iznosu 150.000,00 kuna. Vodeći partner na projektu je Župa Rođenja Blažene Djevice Marije Kutjevo, a partner je Župa Srca Marijina u Foči. Kroz projekt je opremljena vjeronaučna učionica Župe Rođenja BDM u Kutjevu s multimedijom i namještajem te je postavljen kameni pod u Župi Srca Marijina u Foči.

Razvojna agencija kao vodeći prijavitelj prijavila je projekt ˝Suradnja Grada Kutjeva i Franjevačkog samostana sv. Katarine Kreševo˝, koji je financiran u iznosu 150.000,00 kuna, a ukupna vrijednost mu je 179.500 kuna. Partner ERI na projektu je Franjevački samostan sv. Katarine Kreševo. Kroz projekt je opremljen ured ERE u kojem djeluje portal Kutjevački.hr s uredskim namještajem i računalnom opremom, a u Kreševu su uređene prostorije Franjevačke knjižnice i arhiva u samostanu. Drago nam je što je Ministarstvo prepoznalo naš projekt i osiguralo nam sredstva u iznosu 50.000 kuna za modernizaciju i uređenje prostora za rad.