20. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Uskoro kreće i futsal liga – Birtijca protiv Vladorene, Internacional odustao

Odrađene su prijave za natjecanje Prve ŽMNL PSŽ u kojoj će se u narednoj natjecateljskoj sezoni i dalje natjecati MNK Birtijca dok će ova sezona proći bez našeg drugog predstavnika MNK Internacional. Do 10. studenog su se mogle odraditi prijave kod povjerenika za futsal NSPSŽ Jurice Bešlića.  U prošloj sezoni 2019./2020. natjecalo se 11 klubova, a toliko će ih biti i u narednoj sezoni. Novi klub u ligi je DIP (Podgorje) koji je osnovan ove godine dok u ligi neće igrati Internacional.

U natjecateljskoj sezoni 2020./2021. ŽMNL tako će igrati : Helda (Buk), Pleternica, Birtijca (Šumanovci), Skenderovci, Učilište Link (Požega), Coloremajl (Požega),  Legacy (Pavlovci),  Caffe bar Oase Zarilac, Plamen (Požega), Vladorena (Požega) i DIP (Podgorje).

Natjecateljski brojevi su određeni prema plasmanu iz prošle sezone, a posljednji broj, 11., dobili su igrači novaka DIP-a. Odigrat će se ponovno 11 kola, jednokružno, svatko sa svakim, a sve utakmice će se kao i prošle godine igrati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi. Svaki klub će odigrati 10 utakmica, a jedno kolo će biti slobodan. Utakmice 1. kola trebale bi se igrati 28. i 29. studenog 2020., a parovi su : Pleternica – DIP, Birtijca – Vladorena, Skenderovci – Plamen, Učilište Link – Caffe bar Oase Zarilac i Coloremajl – Legacy.  Na otvaranju sezone slobodna će biti Helda čiji igrači brane naslov prvaka koji su uvjerljivo osvojili u sezoni 2019./2020. s maksimalnim učinkom od 10 pobjeda u 10 odigranih utakmica.

Zbog prekida svih natjecanja uzrokovanog koronavirusom, a koje je nastupilo 13. 03. 2020., nije odigrana završnica natjecanja Županijskog malonogometnog kupa 2019./2020. u kojem su preostale tri utakmice odnosno polufinalni susreti : Skenderovci – Coloremajl i Pleternica – Birtijca te finale. To će se odigrati u prvim slobodnim terminima, a nakon toga će se odigrati i Kup za sezonu 2020./2021. Nastup u futsalu kupu nije obvezan već se klubovi prijavljuju za nastup.