18. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Udrugama odobrena sredstva u iznosu od gotovo 1,5 milijuna kuna

Danas je u gradskoj vijećnici održano svečano potpisivanje ugovora s udrugama koje egzistiraju na području Grada Kutjeva. Zainteresirane udruge s dobrim i kvalitetnim projektima aplicirale su na sredstva koja im Grad redovito omogućuje pa je nakon roka za prijave od strane 27 udruga zatraženo nešto više od 2 milijuna kuna.

Nakon pregleda kompletne dokumentacije udrugama je odobreno nešto više od 1,3 milijuna kuna za njihove projekte i potrebe što nije čitav zatraženi iznos, ali je u odnosu na prošlu godinu povećan za više od 100% (oko 600 000 kuna za 2019.). Predstavnici udruga s jedne strane te gradonačelnik Grada Kutjeva s druge strane izrazili su zadovoljstvo ovim brojkama.

Žao mi je što nismo u mogućnosti isplatiti čitav traženi iznos no za kvalitetne projekte koji donose poboljšanje infrastrukture i kvalitete življenja nismo uopće dvojili što ćemo sigurno činiti i u narednim godinama. Prije nekoliko godina imali smo proračun nešto malo veći od ovogodišnjeg iznosa zatraženog od strane udruga tako da je vidljivo da idemo krupnim koracima naprijed i siguran sam da ćemo nastaviti tim tempom. Neki su dobili manje nego prošle godine, ali me jako raduje što nailazimo na razumijevanje i odobravanje jer i drugi rade i imaju potrebe, a mi ćemo i dalje biti korektni prema svima jer nikoga ne favoriziramo niti ikoga omalovažavamo. Napravite dobar projekt i za narednu godinu Grad će vas sigurno podržati – rekao je gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir.

Sredstva su odobrena ovim udrugama: ŠRD Pastrva, ŠRD Matiševac, MPS Grabarčani, Udruga dragovoljaca i veterana, MNK Birtijca, GŠK Kutjevo, ŠRD Bektež, KTO, Kutjevački vinari, Češka beseda, KUD Bektež, HPD Vidim, Veteri Castra, MU Kutjevo, Udruga umirovljenika Vetovo, LD Slavonac, NK Kutjevo, GO UHDDR Kutjevo, KUM, NK Ovčare, Jigoro, LD Vranovac, HNK Graševina, DVD Bektež, KUD Poljadija, LD Strijela.