18. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

U tijeku je uređenje društvenog doma i vatrogasnog spremišta u Vetovu

Tijekom srpnja mjeseca započeli su radovi na uređenju društvenog doma u Vetovu, konkretnije na renoviranju podrumskih prostorija namijenjenog korištenju za potrebe udruga, ali i same dvorane koja bi trebala biti epicentar društvenog života i obilježavanja važnijih datuma i događaja u životu mještana Vetova te paralelno i na uređenju vatrogasnog spremišta. Vrijednost radova na uređenju doma je 550 000 kuna dok je vrijednost radova na vatrogasnom spremištu 210 000 kuna. Izvođač radova je Trgogradnja j.d.o.o. iz Bekteža.

Uređuje se strop, radi se struja u vatrogasnom domu, skinuta je stara lamperija i sve je pripremljeno za renoviranje, radovi idu svojom zacrtanom dinamikom i svakodnevno se mijenja vizualni izgled prema onom konačnom. Radovi su počeli u srpnju, a krajem rujna bi trebalo biti sve gotovo. Grad Kutjevo izdvaja sredstva za obavljanje radova i jako se radujemo što ćemo dobiti objekte s novim renoviranom interijerom koji će služiti boljem i lakšem funkcioniranju svim stanovnicima Vetova u svojim proslavama, bitnijim datumima i obljetnicama kao i druženjima nakon posljednjih ispraćaja, a isto tako svim našim udrugama, lovcima, nogometašima, vinarima… za njihove potrebe. Ovo će nam definitivno puno značiti i zahvaljujem se prije svega gradonačelniku Josipu Budimiru i gradskoj upravi na iznalaženju sredstava i usmjeravanju za ove radove. Bit će kudikamo urednije, život će biti lakši i ljepši barem u ovim spomenutim prigodama i organizacijama skupova. Također se ovim putem zahvaljujem na olakšanju obilaska i osobnih potreba na vetovačkom posljednjem počivalištu jer smo dobili priključke vodu na groblju pa smo i s tim vrlo zadovoljni i sretni. Komentari zbog ovih radova su vrlo pozitivni i pohvalni, drago mi je da idemo naprijed i uvjeren sam da će ovakvih radova u budućnosti biti još – rekao je predsjednik MO Vetovo Filip Juranović.

Radi se na konstrukciji stropa ili bolje rečeno rekonstrukciji i samoj izmjeni starog koji je dao svoje pa je red da se i zbog samog vizualnog izgleda, ali i sigurnosti korisnika renovira i izmijeni i uz to sa staklenom vunom i rigips pločama bit će ugodnije i energetski prihvatljivije, izmjena stolarije je u tijeku, sanitarni čvorovi se također renoviraju dok se u vatrogasnom domu dovršava strujna mreža kao i izrada stolarije pa nakon toga slijedi nastavak planiranih radova koji bi trebali biti gotovi do konca rujna, ali vjerojatno zbog nekakvih dodatnih radova i izmjena bit će očekivano prolongiran završetak. Renoviramo i podrumske prostorije koje će biti idealne za funkcioniranje rada udruga – predstavio je radove voditelj gradilišta Damir Galić koji je sa svojom tvrtkom Trgogradnja zadužen podići kvalitetu života mještana Vetova.

Osluškujemo potrebe naših građana i prema našim mogućnostima reagiramo u tom smjeru. Želja nam je podići kvalitetu života podjednako u svim našim naseljima na području Grada Kutjeva pa se trenutno radi na uređenju nekoliko društvenih domova na području Grada, a jedan od njih je i ovaj u Vetovu koji će biti multifunkcionalan jer u svojim prostorijama doista nudi puno potencijala za brojna događanja i rad udruga. Koliko god se trudili da to bude što prije ipak radimo s ciljem da sve ovo bude kvalitetno odrađeno i za duži period bez dodatnih popravaka i dodavanja – kada se već radi treba sve napraviti kako treba s ciljem podizanja kvalitete života mještana Vetova – rekao je gradonačelnik Josip Budimir.