25. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

U Kutjevu postavljen besplatan bežični internet

Odnedavno se svi stanovnici Grada Kutjeva mogu koristiti uslugom besplatnog bežičnog (WIFI) interneta. Naime vrijedna gradska uprava predvođena gradonačelnikom Josipom Budimirom omogućila je svojim sugrađanima pristup internetu na nekoliko lokacija u samom gradu i prigradskim naseljima, a što je nabitnije besplatan je i dostupan svakodnevno.

Valja napomenuti da postavljene lokacije nisu samo u Kutjevu nego i u ostalim prigradskim naseljima. Tako se na besplatnu mrežu možete spojiti na sljedećim lokacijama: Kutjevo – Trg graševine, vatrogasni dom, ŠRC Kutjevo, vrtić, kinodvorana, Bektež – igračište, Kula – društveni dom, Vetovo – Trg Svetog Vinka, Grabarje – vatrogasni dom.

Grad Kutjevo se prijavio na natječaj te ostvario pravo na vaučer od 15 000 eura za postavljanje pristupnih točaka koje omogućuju priključak na bežični internet na javnim gradskim prostorima – trgovima, parkovima, okupljalištima i središtima života lokalne zajednice. Ovim sredstvima EU financira troškove opreme i instaliranja pristupnih točaka bežičnom internetu, a korisnici (gradovi i općine) rješavaju povezivost i održavanje opreme za bežični internet građanima i posjetiteljima.

Kutjevo se tako našlo u društvu od nekoliko stotina hrvatskih gradova koji se brinu o virtualnoj povezanosti građana, a inicijativa WiFi4EU dio je ambiciozne operacije izmjena telekomunikacijskih propisa EU, kojom se obuhvaćaju nove mjere za ispunjavanje rastućih potreba Europljana za povezivošću i poticanja konkurentnosti europskih zemalja.

Trenutno je WiFi4EU mreža dostupna na onim mjestima gdje je najveća frekvencija u Gradu Kutjevu, ali s vremenom će se postavljati nove pristupne točke, posebno u preostalim gradskim naseljima.

Da biste se spojili na mrežu u blizini navedenih pristupnih točaka potrebno je spojiti se na mrežu WiFi4EU i kliknuti login Grad Kutjevo