28. rujna 2022.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

U kutjevačkoj školi uspješno održan preventivni projekt “Budi navijač, ne razbijač”


U petak, 1. travnja 2022., u sportskoj dvorani Osnovne škole Zdenka Turkovića u Kutjevu održan je preventivni projekt „Budi navijač, a ne razbijač“. Navedeni projekt zajednički su proveli Osnovna škola Zdenka Turkovića, Grad Kutjevo i PU požeško-slavonska.

U sklopu ovog projekta održalo se i revijalno natjecanje u malom nogometu i rukometu te drugi prigodni sadržaji koji potiču na toleranciju i nenasilje na sportskim natjecanjima.

Cilj ovog događaja usmjeren je stvaranju većeg osjećaja sigurnosti sudionika sportskih natjecanja te podizanje razine kulture navijanja, razine znanja i svijesti o posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim natjecanjima, posebno na nogometnim utakmicama, kao i osnovnim znanjima o propisima donesenim u cilju sprječavanja nereda na natjecanjima.

 

U ime PU požeško-slavonske prisutnima se obratio zamjenik načelnika PU Dalibor Bauer koji je naveo da se ovim događajem u okviru projekta „Budi navijač, a ne razbijač“ žele promovirati poželjna ponašanja na sportskim terenima koja se očituju u većoj toleranciji i uvažavanju drugih te fair play ponašanju prigodom natjecanja i navijanja.

Iako je natjecanje održano u revijalnom tonu u kojem su sudjelovale četiri ekipe (Grad Kutjevo, učitelji te učenici Osnovne škole Zdenka Turkovića i PU požeško-slavonska), prvo mjesto osvojila nogometna ekipa PU požeško-slavonske.

Žiri je najboljom fair play navijačkom skupinom ocijenio navijačku skupinu MUP-a. Najboljim transparentom ocijenjen je transparent navijačke skupine koja je podržavala ekipu Učenika OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo. Najboljim fair play potezom proglašeni su potezi Marka Topića iz ekipe Grada Kutjeva i Željka Matijevića iz ekipe MUP-a te skupno rukometnih natjecateljskih ekipa.

Izvor: OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo i PU požeško-slavonska