12. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Škola zatvara vrata na dva tjedna

cof

Škola zatvara svoja vrata na dva tjedna, a svoj rad će organizirati putem HRT-a odrađivanjem nastave na daljinu. Detaljnije pročitajte u obavijesti koju donosi na svojoj službenoj stranici:

Poštovani učenici i roditelji, kao što ste mogli čuti preko medija, od ponedjeljka 16. ožujka zbog opasnosti od daljnjeg širenja koronavirusa u svim osnovnim i srednjim školama te fakultetima se prekida nastava. Za sada smo dobili upute da se nastava prekida u trajanju od dva tjedna. O dužini trajanja ove mjere odlučuje naše Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Kriznim stožerom koji upravlja cjelokupnom situacijom. Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je 11. ožujka 2020. sve škole na pripremne aktivnosti vezane uz organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije. Mi smo uspostavili virtualne učenice putem Yammera (alat za učenike i učitelje koji je dio programskog paketa office 365) za sve učenike i učitelje. Poveznice za svaki odjel se nalaze u prethodnoj    VIJESTI.

S obzirom na to da se u svim osnovnim i srednjim školama neće održavati nastava od ponedjeljka, 16. ožujka 2020., krenut će izvođenje nastave na daljinu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu nastavu za učenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima svaki dan u sljedećim terminima u programu pod nazivom Škola na Trećem:

Razred Termin
1. razred OŠ 8 – 10 h
2. razred OŠ 10 – 12.30 h
3. razred OŠ 13 – 16 h
4. razred OŠ 16 – 19 h

Prvi dan emitiranja nastave na daljinu preko HRT 3 pod nazivom Škola na Trećem bit će u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine.

Za učenike predmetne nastave osnovnih škola i učenike srednjih škola svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta (obrazovni predmeti) od 4 do 5 sati na dan. Sadržaji će uključivati videosnimku predavanja, kao i dodatne radne materijale. Svi predmetni nastavnici će, osim ovoga osnovnog paketa, pripremati i vlastite sadržaje ili organizirati suradnju u svojim virtualnim razredima. Također, predmetni nastavnici čiji predmeti nisu pokriveni osnovnim paketom (odgojni predmeti i izborna nastava) će moći organizirati nastavu u 5., odnosno 6. satu u danu.

Dodatno, Sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8 do 14 sati. Nastava će se održavati od tri do pet školskih sati prema rasporedu koji će se objavljivati na stranicama MZO-a, Škole za život, stranicama CARNET-a i našim web stranicama .

Za sve učenike online nastava počinje u ponedjeljak, 16. ožujka 2020., prema rasporedu i smjenama koje će odrediti MZO i objaviti na mrežnim stranicama. Čim dobijemo raspored objaviti ćemo ih i mi na našim web stranicama.

U izvanrednoj situaciji u  kojoj se nalazimo pozivamo vas da slijedite upute koje dobivamo putem medija, a što se tiče održavanja nastave na daljinu obavijesti će ići preko online grupa i putem naše web stranice.

Molimo vas sve na strpljenje jer se svi zajedno po prvi puta nalazimo u ovakvoj situaciji. Naši djelatnici će dati sve od sebe da dobijete sve informacije, upute i odgovore.

Ovim putem Vas još jednom pozivamo i na odgovorno ponašanje u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo.

Izvor OŠ Zdenka Turkovića