18. kolovoza 2022.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Škola Rukometa: Druženje Rukometnog kluba Kutjevo – kampiranje na Papuku

Rukometni Klub Kutjevo nastavlja sa svojim aktivnostima kojima maksimalno spajaju lijepo i korisno – aktivno obilaze prirodu i okolicu istovremeno održavajući kondiciju, stičući više fizičke snage i bolje motorike. Podsjećamo, prema zacrtanom planu i programu temeljni je cilj škole rukometa RK Kutjevo u osnovi okupiti što veći broj djece školske dobi od 3.- 8.razreda, te ih uključiti u organiziranu tjelesnu aktivnost s naglaskom na rukometnu igru pod stručnim nadzorom.

Poslovi i zadaci sportske poduke u školi rukometa RK Kutjevo su specifični i razlikuju se i od nastavnih poslova i zadaća tjelesne i zdravstvene kulture u osnovnoj školi i od trenažnih poslova i zadaća koje provode sportski klubovi. Znanstveno je dokazano da se motoričkim razvojem djece potiče i emocionalni, intelektualni i socijalni razvoj. Pomanjkanje motoričkih aktivnost i nedostatak igre može usporiti i fizički i
mentalni razvoj djece. Fizička aktivnost djeteta predstavlja jedan od najznačajnijih segmenata poticaja rasta i razvoja u navedenoj dobi. Uz intenzivan rast i razvoj, kroz koji prolaze djeca te dobi, značajnije karakteristike su aktivnosti tipa hodanja, trčanja, skakanja, bacanja, penjanja, puzanja, kotrljanja i slično.

Zato je jedan od najvažnijih zadataka škole rukometa da kroz igru i zabavne sadržaje djeci da određene spoznaje o rukometnom sportu, da kod djece pobudi interes za daljnjim bavljenjem ovim sportom, te da kroz česta druženja, putovanja i u budućnosti natjecanja steknu uvid u sve ljepote bavljenja sportom.