20. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Prvi slučaj koronavirusa u Požeško-slavonskoj županiji

Bilo je iluzorno očekivati da niti jedan slučaj zaraze koronavirusom ne bude evidentiran u Požeško-slavonskoj županiji, ali statistički je slučaj zabilježen i testiran u Sisačko-moslavačkoj županiji tako da je Dr.Ante Vitalija i dalje bez pozitivnog nalaza na području naše županije.

Naime radi se o djelatniku policije koji je virus dobio obavljajući svoj svakodnevni posao na području Sisačko-moslavačke županije, ali inače je stanovnik Požeško-slavonske županije.

Pošto se radi o izoliranom slučaju ili kako ga još nazivaju uvezenom, a uočen je na vrijeme i bez kontakata s bližnjima i ne radi se o teškom slučaju zaraze nadamo se da će naša županija ostati na ovome.

Službenik je u relativno dobrom stanju, pušten je na kućnu njegu gdje će ga epidemiološka služba konstantno nadzirati. Na nama je da i dalje budemo odgovorni te da i dalje držimo tu statističku nulu jer smo uz Virovitičko-podravsku županiju i dalje negativni.

Prema podacima ažuriranima sinoć u 22 sata do sada je u RH zabilježeno 495 slučajeva zaraze, 22 pacijenta su izliječena, a do sada je troje ljudi preminulo.

#OSTANIDOMA    #OSTANINEGATIVAN