24. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Provedba projekta Grad za mlade – TRS mlade loze u punom je jeku

Provedba projekta Grad za mlade – TRS mlade loze (tražimo, razvijamo, stvaramo) u punom je jeku. U srijedu je održana fokus grupa u kutjevačkoj kinodvorani na kojoj su prisustvovali članovi Kutjevačke udruge mladih, udruge Oppidum, predstavnici nositelja projekta Grada Kutjeva te stručni suradnici iz OŠ Zdenka Turkovića (pedagog Josip Mažar) i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Požega (psiholog Anita Savić).

Teme fokus grupe bile su obrazovanje i cjeloživotno učenje, mobilnost mladih, zapošljavanje, poduzetništvo, uključenost u politički život i civilno društvo te volontiranje. Cilj organizacije ovakve fokus grupe bio je prikupiti što više informacija o navedenim područjima te izraditi SWOT analize i razgovarati o rezultatima provedene ankete o interesima mladih s područja Kutjeva.

Druga fokus grupa bit će organizirana danas, petak 22.05., a teme razgovora bit će kultura, sport, slobodno vrijeme i zdravlje, a od ponedjeljka 25.5. kreću radionice „Upravljanje projektnim ciklusom“ na kojima će zainteresirane mlade osobe s područja Kutjeva naučiti što je projekt, kako se priprema, kako se provodi i sve bitne informacije koje će im jednog dana pomoći u osmišljavanju ili provođenju projekata.

Projekt sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a rezultat svih ovih aktivnosti bit će dokument „Program za mlade“ za petogodišnje razdoblje, koji će potaknuti mlade na uključivanje u društveni život lokalne zajednice i biti baza projekata za djelovanje mladih na području Kutjeva.