24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Propusnice za poljoprivredne radove van mjesta prebivališta

Daje se Uputa stožerima civilne zaštite da fizičkim osobama koje im se obrate sa zahtjevom za izdavanje propusnice zbog obrade zemlje, tj. obavljanja poljoprivrednih radova izvan područja prebivališta, izdaju propusnice.

S obzirom na učestale upite poljoprivrednika i stožera civilne zaštite daje se tumačenje primjene točke II. i III. Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj koje se odnosi na iznimku od napuštanja mjesta prebivališta zbog obrađivanja zemlje izvan mjesta prebivališta i izdavanja propusnice zbog tog razloga.

Budući da se obrađivanje zemlje, tj. poljoprivredni radovi mogu podvesti i pod točku f)“putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće“ i pod točku e)“vitalni obiteljski razlozi, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština“ navedene Odluke, daje se uputa stožerima civilne zaštite da fizičkim osobama koje im se obrate sa zahtjevom za izdavanje propusnice zbog obrade zemlje, tj. obavljanja poljoprivrednih radova izvan područja prebivališta, izdaju propusnice.

Stoga svi koji imate obradivu površinu van Grada Kutjeva ili obrnuto možete zatražiti propusnicu koju su vam osobe zadužene za isto dužne dati. Za sve nejasnoće obratite se od 8:00 do 13:00h putem e-maila: josip.pavkovic@kutjevo.hr ili na broj: 0992142356.

Još jednom dobro proučite Odluku o zabrani…koju možete pročitati na linku gore u članku i nemojte tražiti propusnice za obavljanje osobnih stvari koje nisu dozvoljene odlukom!

Foto Marko Iličić