24. svibnja 2022.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Pregled aktivnosti Gradskog šahovskog kluba Kutjevo u 2021. godini


Klub se natjecao u 3. HŠL Istok u skupini “c”. Ligu čini deset klubova iz Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Virovitičko-podravske županije. Ostvarene su tri pobjede, dva neriješena rezultata i četiri poraza. S osam bodova klub je zauzeo sedmo mjesto i 2022. godine natjecat će se i dalje u 3. ligi.

Boje kluba branilo je osam igrača, a najbolje rezultate ostvarili su Branko Grgić s 4 boda iz sedam partija, Domagoj Perko s 4 boda iz šest partija i Vlado Šuster s 8 bodova iz devet partija.

Povodom Dana Grada Kutjeva odigran je momčadski turnir u ubrzanom šahu na kojem su sudjelovala četiri kluba: ŠK “Lapjak” iz Velike, ŠK Brestovac, ŠK Orahovica i GŠK Kutjevo. Momčad iz Velike osvojila je prvo mjesto, Kutjevo drugo, Orahovica treće i Brestovac četvrto. Turnir bi trebao postati tradicionalan.

Tijekom godine obnovljen je rad s mladim šahistima pod vodstvom Vlade Šustera. U rad je uključeno pet dječaka, a epidemiološka i demografska situacija imale su velik utjecaj na rad s mladima općenito.

U proljeće 2021. godine tiskana je knjiga “Kratka povijest GŠK Kutjevo 1984. – 2019.”. Knjiga je objavljena uz veliku pomoć Grada Kutjeva i naišla je na topao prijem u našoj sredini. Također, ove je godine, uz pomoć Grada Kutjeva, kupljena i nova oprema – satovi, ploče i figure.

Tekst: GŠK Kutjevo.

Foto: kutjevački.hr i Mirko Cenbauer.